H Ü K Ü M D A R
Bahçelievler, 1.Cd. No:2, 33140 Yenişehir/Mersin info@hukumdarsigorta.com 0(532) 474 98 39

İletişim Bilgileri

  • Bahçelievler, 1.Cd. No:2, 33140 Yenişehir/Mersin
  • info@hukumdarsigorta.com
  • 0(532) 474 98 39

Sosyal Medya Hesaplarımız

Tamamlayıcı sağlık sigortasından yabancı uyruklu kişiler yaralanabilir mi?

İlgili ürün sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki TC vatandaşları için geçerli olup, yabancı uyruklu kişiler kapsam dahilinde değildir.

Tamamlayıcı poliçelerde katılım payı ödeniyor mu?

Devletin zorunlu tuttuğu ve devlete ödenen 15 TL katılım payı dışında bir ücret ödenmemektedir.

Poliçeyi hemen kullanabilir miyim?

Evet, hemen kullanabilirsiniz. Yatarak tedavi giderlerinden bazıları, rahatsızlığın ani veya kaza sonucu olarak ortaya çıkmasına bakılmaksızın sigorta başlangıç tarihinden itibaren 3 ay veya 12 ay süre ile kapsam dışındadır.

Sigortanın önemli

“Sigorta, bir ihtiyaç değil zorunluluktur. Kendi hayatını düşünen, geleceğini planlayan, risklerinin bilincinde olan herkes sigorta yaptırmalıdır. “Yatırımlar, varlıklar, girişimler şüphesiz insanoğlu için büyük önem taşır. Aslında hepimizin tüm varlıkları, yatırımları ve girişimleri risk altındadır. Düşünün ki, dışarıda nefes alırken de evimizde otururken de çeşitli riskler taşıyoruz. Örneğin, kalbimizin aniden kan pompalamayacak olması, kapısını kilitleyerek çıktığımız evimize bir hırsız girme ihtimali, şiddetli yağmurdan evimizi veya kendimize ait işyerimizi su basması, ya da kırmızı ışıkta dururken aniden bir aracın gelip bizim aracımıza çarpması… Her an başımıza birşey gelme ihtimali ile yaşarken, tüm belirttiğimiz risklerin bilincinde olup hem kendimizi, hem sevdiklerimizi, hem de tüm sahip olduklarımızı bir nevi güvence altına almak için önlemleri almak da bizim sorumluluğumuzdadır. Sigorta, başımıza gelebilecek potansiyel risklere karşı korunmamızı sağlar, bu risklerin gerçekleşmesi halinde doğan zararları karşılar. Bu nedenle de en büyük güvencemizdir…Sigorta bilinci özellikle gelişmiş ülkelerde, eğitim düzeyi yüksek toplumlarda yaygındır. Sadece bugününü değil, geleceğini planlayan toplum ve kişiler bu güvenceyi geleceklerini planlarken mutlaka göz önüne alırlar. “Ya bana bir şey olursa, geri de kalanlara ne olacak” diye düşünüp motivasyonunuzu kaybettiğiniz, sevdikleriniz için endişe duyduğunuz anlarda sadece bir kağıt parçası gibi görünen sigorta poliçesi güvende olduğunuzu hatırlatmak için yeterlidir. Bakmakla yükümlü olduğunuz kişilere karşı sorumluluklarınızın bir kısmının siz yanlarında olmadığınızda bile sigorta şirketiniz tarafından gerçekleştirileceğini bilirsiniz.Sadece sizin dikkatli bir sürücü olmanız risklerden korunmak için yetmeyebilir. Her gün milyonlarca aracın trafiğe çıktığı bir kentte bazen yorgun ve belki de uykusuz bir sürücünün hatasının cezasını siz çekmek zorunda kalabilirsiniz.Bunca sene çalışıp ev sahibi oldunuz ve hırsızlara karşı oldukça tedbirli davranıyorsunuz. Yine de su baskını, yangın gibi durumlarda evinizin her zaman güvende olacağından emin olmayabilirsiniz.Tüm bu bahsedilen olumsuzluklardan hiçbiri sizin başınıza gelmeyebilir. Ama risk içinde bir yaşam sürmeyi kim ister ki? Riski üzerinizden atmak için başvuracağınız en önemli kaynak sigorta poliçeleridir.

Yangın sigortasında ek sözleşme ile teminat kapsamına alınacak riskler nelerdir?

Yangın sigortasında ek sözleşme ile grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, terör, deprem ve yanardağ püskürmesi, kar ağırlığı, sel ve su baskını, yer kayması, fırtına, dahili su, duman, taşıt çarpması, kara taşıtları, deniz taşıtları, hava taşıtları, kötü niyetli hareketler nedeniyle meydana gelen zararlar da teminat kapsamına alınabilir.

Sigortalının ölümü halinde, yangın sigortası poliçesinin durumu ne olur?

Sigorta ettirenin ölümü halinde, sözleşmeden doğan bütün hak ve borçlar yeni hak sahibine geçer.

Yangın sigorta poliçesinde prim nasıl tespit edilir? Her şirket farklı fiyat verebilir mi?

Yangın sigortasında ve yangına ek olarak verilen deprem ve yanardağ püskürmesi dışındaki diğer ek teminatlarda (grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, terör, sel ve su baskını, yer kayması, fırtına, dahili su, duman, taşıt çarpması, kara taşıtları, deniz taşıtları, hava taşıtları, kötü niyetli hareketler) prim tutarı sigorta şirketlerince serbestçe belirlenmektedir.Yangın sigortasına deprem ve yanardağ püskürmesi teminatının eklenmesi halinde ise ihtiyari deprem ve yanardağ püskürmesi teminatına ilişkin tarife ve talimat hükümleri uygulanır.

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Sigorta tazminatının hesabında 3 yöntem vardır;Poliçede sigorta tazminatının hesabına ilişkin bir hüküm bulunmuyorsa, sigortalı şeylerin rizikonun gerçekleşmesi anındaki tazmin kıymeti (rayiç bedel) esas tutulur. Ancak sigorta ettiren ve sigortacı poliçenin ikame bedeli (yeni değer) üzerinden tanzim edilmesi hususunda anlaşabilir. Bu durumda poliçenin ikame bedeli (yeni değer) üzerinden tanzim edildiği poliçede açıkça belirtilir.Rayiç bedel esasına göre tanzim edilen poliçelerde; teminat kapsamına dâhil edilmiş olan kıymetlerin tazminat ödemelerinde eskime, aşınma, yıpranma (kullanma payı) ve başka sebeplerden ileri gelen kıymet eksilmeleri düşülür ve varsa yenilerinin belirgin randıman ve nitelik farkları da ödenecek tazminattan indirilir. Yeni değer (nakliye, montaj, gümrük, vergi, resim, harç masrafları dâhil olmak üzere yenisinin ikame bedeli) esasına göre tanzim edilen poliçelerde, teminat kapsamına dahil edilmiş olan kıymetlerin tazminat ödemelerinde;– Poliçede eskime, aşınma, yıpranma (kullanma) payı için belirtilmiş olan azami oranın veya yaşın aşılmaması kaydıyla, rizikonun gerçekleştiği yer ve tarihte sigorta konusu kıymetin yeniden yapım veya alım maliyetine göre bulunan ikame bedeli esas alınır. Ancak sigortacının eksik sigorta, sovtaj ve belirgin teknoloji farkından kaynaklanan tenzilat hakları saklıdır.– Eskime, aşınma ve yıpranma (kullanma) payı için poliçede belirtilmiş olan azami oranının veya yaşın aşılmış olması halinde, tazmin kıymetinde rayiç bedel esası dikkate alınır.Üçüncü bir yöntem ise mutabakatlı değer esasıdır. Sigorta sözleşmesinin yapılması sırasında veya sigorta süresi içinde; sigorta konusu bina, sabit tesisat, makineler, demirbaşlar veya ev eşyasının değeri sigorta ettiren ve sigortacının oybirliği ile seçtikleri bilirkişiler tarafından saptanır ve taraflarca kabul olunursa, rizikonun gerçekleşmesi durumunda tazminatın hesabında bu değere taraflarca itiraz olunamaz.Mutabakatlı değer esasıyla yapılacak sözleşmeler için saptanacak değer listesi en çok bir yıllık sigorta süresi için geçerlidir.Bilirkişi masrafı, sözleşmeyi mutabakatlı değer esasıyla isteyen tarafa aittir.Ticari emtia üzerine mutabakatlı değer esasıyla sözleşme yapılamaz.

Hayat sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Hayat sigortası yaptırırken teklifnamede yer alan sorulara doğru cevap vermek, gerek sigorta ettirenin gerekse sigortalının kendisince bilinen ve sigortacının bilmesi gereken hususları sigortacıya bildirmesi önemli bir yükümlülüktür. Bu yükümlülüğün ihlali halinde sigortacı sözleşmeden cayabilir ya da ek prim almak suretiyle sözleşmeyi yürürlükte tutabilir.

0(532) 474 98 39